Ocjena: 9.0/10
Ocjena korisnika: 6.7/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Mario Lanza bio je jedan od najslavnijih tenora svih vremena, jedan od najvećih tenora modernog doba. Pavarotti, Carreras, Domingo i Bocelli - svima je uzor i inspiracija Lanza, koji je posta prvi istinski crossover izvođač kada ga je MGM učinio idolom 1950-ih hitovima kao što su The Toast of New Orleans, Veliki Caruso i Princ student.
Slijedile su jedna zlatna ploča za drugom: operne arije i pop hitovi poput The Loveliest Night of the Year, Because You're Mine, Che Gelida Manina, Golden Days te njegova prepoznatljiva balada Be My Love. Lanza je postao idol, no kroz samo desetak godina taj se sjaj ugasio: umro je sa samo 38 godina. Prva je to od mnogih tragičnih smrti velikih zvijezda koje su teško podnosile tamnu stranu slave.
Lanza je bio holivudska filmska zvijezda, no najdramatičnija uloga koju je odigrao bila je upravo njegov život; život prepun slave, strasti, svađa, uspjeha, poroka, obilja i neshvatljivih tragedija. A sve to uz glazbenu podlogu s jednim od najljepših glasova svih vremena.

Fotografije

Mario Lanza: Najbolje od svegaMario Lanza: Najbolje od svegaMario Lanza: Najbolje od svegaMario Lanza: Najbolje od svegaMario Lanza: Najbolje od svega

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.