Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 5.6/10
(11 glasova)

SADRžAJ

"Smatrali su je jednom od najznačajnijih ličnosti dvadesetog stoljeća iako nikad nije posjedovala ništa više od bijelo-plavog sarija. Utjecala je na odluke najvećih moćnika na planetu, premda je uvijek ostala bliska s najsiromašnijima na svijetu." Indija krajem 40-ih godina 20. stoljeća. Britanskoj vladavini došao je kraj, ali mir i dalje zaobilazi novu indijsku naciju. Građanski rat izbija između hinduista i muslimana, smrtonosni sukobi koji osobito žestoko bjesne u Calcutti. Calcutta je utonula u socijalne probleme kojima vlasti nisu dorasle i urušava se pod bremenom sve većeg očaja među slabima, bolesnima, zaboravljenima. Ali usred sve te nevolje i jada uzdiže se jedna časna sestra koja slijedi poziv da pomogne najvećoj sirotinji - Majka Terezija. Taj poziv za sobom povlači beskrajne bitke i Majka Terezija prisiljena je suprotstaviti se mnogim autoritetima, uključujući i vlastitu crkvu. Ali uz pomoć prijatelja vizionara i predanih mladih časnih sestara, Majka Terezija uspijeva osnovati vlastiti misionarski red. Među najvećim kušnjama kojima mora odoljeti kampanja je koju jedan britanski novinar vodi kako bi je obezvrijedio. Ona se, međutim, ne da smesti i nepokolebivo nastavlja misiju te za svoj rad dobiva međunarodno priznanje 1979. kad joj je dodijeljena Nobelova nagrada za mir. Čak i u kasnijoj životnoj dobi nastavlja putovati svijetom kako bi širila poruku ljubavi i milosrđa.

Fotografije

Majka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka TerezijaMajka Terezija

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.