Ocjena: 6.0/10
Ocjena korisnika: 8.6/10
(8 glasova)

SADRžAJ

Grčka 2015.: ekonomija je u rasulu, a zemlja na rubu bankrota. Nova vlada pobunila se protiv EU-ove željezne šake i nadahnjuje milijune Europljana. Temeljeno na političkim memoarima Yanisa Varoufakisa.
Yanis Varoufakis izazvao je jednu od najspektakularnijih i najkontroverznijih bitaka u novijoj političkoj povijesti kada je, kao ministar financija Grčke radikalne vlade, pokušao ponovno pregovarati o odnosu svoje zemlje s EU-om, izazvavši bijes europskih političkih, financijskih i medijskih elita. Ali istinita priča o onome što se dogodilo gotovo je u potpunosti nepoznata – jer toliko se europskog stvarnog posla odvija iza zatvorenih vrata. Costa-Gavras je u Varoufakisovoj knjizi pronašao temu za film – fikcijsko djelo o Europi kojom upravlja skupina cinika, isključenih iz ljudskih, političkih i kulturnih briga, opsjednutih brojevima i samima sobom. Ovo je priča o tragediji, o autsajderu u politici koji vodi gubitničku bitku protiv establišmenta ravnodušnog prema patnjama naroda.

Fotografije

Ima li ovdje odraslih?Ima li ovdje odraslih?Ima li ovdje odraslih?Ima li ovdje odraslih?Ima li ovdje odraslih?

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.