Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 8/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Grčki otok, 1908. godine. Ben Kingsley glumi birokrata niže razine i polušpijuna koji se udružuje s pomalo sumnjivim muškarcem i ženom. Zajedno isplaniraju neobičnu pljačku, tj. arheološku krađu. Lik, kojeg glumi Ben Kingsley, nikada ne dovodi u pitanje to što radi ili što mu je naređeno činiti, čak ni kada to postane prijetnja svemu do čega mu je stalo.
Godina je 1908.; nakon višestoljetne nezaustavljive vladavine, Osmansko se Carstvo počinje brzo rušiti. Kao posljedica toga, turski tajni agenti - oni koji su preživjeli - rade u praznom prostoru, dok njihovi nadređeni ne znaju, niti žele znati išta o njihovim aktivnostima. Jedan takav špijun je Ben Kingsley, neznatni birokrat bez ikakvih ambicija. Kada dobije naredbu da pomogne zloglasnim engleskim državljanima, Charlesu Danceu i Helen Mirren, u krađi vrijedne grčke rukotvorine, Kingsley, bez pitanja, pristaje. Spreman je čak slijediti naredbe i prevariti Dancea u trenutku kada izvrše krađu. No kako se radnja u filmu razvija, Kingsley sve manje postaje državni zaposlenik koji se pridržava pravila, a sve više enigma - Danceu, Mirren, njegovoj zemlji, kao i samom sebi. Više od običnog filma o pljački, „Pascalijev otok“ ima više slojeva od artičoke.

Fotografije

Pascalijev otok

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.