SADRžAJ

Dok Prvi svjetski rat bjesni, Stanlio (Stan Laurel) i Olio (Oliver Hardy) jedni su od milijuna u rovovima. Njihova postrojba samo što nije krenula u napad kad Stanlio dobije naređenje da ostane čuvati rov. Dvadeset godina je prošlo a Stanlio još uvijek čuva poziciju u rovu dok pokraj sebe ima samo gomilu konzervi graha koje je godinama nakupio te utabanu stazu koju je načinio hodajući gore-dolje. Konačno, Stanlio je nađen i spašen te se kući vraća kao heroj. U međuvremenu, Olio, koji je u braku s gospođom Hardy (Minna Gombell), ugleda Stanlijevu fotografiju u novimana te ga odlazi posjetiti u dom veterana. Ugleda ga u invalidskim kolicima, pomisli da je u ratu izgubio nogu te ga odluči povesti kući. Međutim, Stanlio se samo odmara u invalidskim kolicima jednog drugog veterana.
Jedan od najvećih komičnih parova u povijesti filma, Stanlio i Olio, tj. Britanac Stan Laurel i Amerikanac Oliver Hardy započeli su karijeru u vrijeme tzv. klasičnog Hollywooda dok ton nije pratio sliku da bi kasnije svoju slapstick komediju uspješno s nijemog filma „prebacili“ na film kakav danas poznajemo. No, čak i prije nego što su postali nerazdvojan duo, Laurel i Hardy imali su uspješne karijere. Laurel je nastupio u više od 50 filmova, radio je kao redatelj i scenarist, dok je Hardy sudjelovao u više od 250 produkcija. Obojica su se pojavila u „The Lucky Dog“ (1921.), no tada nisu još bili tim kakav najbolje poznajemo. Nakon 1927., kada su zaigrali u „ Putting Pants on Philip“, postali su slavni - legendarni Stanlio i Olio. Ugovor s Hal Roach studijom vezao ih je do 1940., da bi od 1941. do 1945. nastupili u osam filmskih komedija za 20th Century Fox i Metro-Goldwyn-Mayer, a svoj posljednji film „Atoll K“ snimili su 1950. „Veseli kratki spoj“ nastao je 1938. u režiji Johna G. Blystonea te je bio posljednji film za Hal Roach studio.

Fotografije

Bistre glaveBistre glave

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.