SADRžAJ

Dokumentarac o dugogodišnjem odnosu Muhammada Alija s popularnim voditeljem talk showa Dickom Cavettom. Istražuje otvorene stavove legendarnog boksačkog prvaka o rasizmu i ratu u Vijetnamu, kao i njegov savez s Nacijom islama.
Film prati život i karijeru Muhammada Alija kroz objektiv njegovih brojnih nastupa u „Showu Dicka Cavetta“ (Ali je nastupio više od tucet puta u emisiji i razvio 53-godišnje prijateljstvo s Cavettom). Od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960. i osvajanja prvenstva u teškoj kategoriji protiv Sonnyja Listona 1964., do pridruživanja Naciji islama, odbijanja poziva u Vojsku Sjedinjenih Država i njegovih legendarnih bitaka u ringu s Joeom Frazierom i Georgeom Foremanom, Muhammad Ali ostao je jedinstvena i snažna sila u popularnoj kulturi. Ovo je više od sportskog dokumentarca. Film uranja u politička i društvena pitanja koja i danas ostaju aktualna.

Fotografije

Ali i Cavett: Priča o snimkamaAli i Cavett: Priča o snimkamaAli i Cavett: Priča o snimkamaAli i Cavett: Priča o snimkamaAli i Cavett: Priča o snimkamaAli i Cavett: Priča o snimkama

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.