SADRžAJ

Snimljena prema romanu Howarda Fasta, serija Spartak govori o junaku koji je u rimsko doba rođen i odgojen kao rob koji se trebao boriti u areni, ali ga je njegova buntovnička narav odvela na sasvim drugi put. Nakon borbe s nemilosrdnim Drabom, koji radije odabere vlastitu smrt nego onu svoga protivnika, u mladome se junaku nešto zauvijek promijeni. Spartak uskoro uvidi bijedu života kojim je dosada živio te nagovori robove na ustanak. Ubrzo se od Spartakove ideje stvori pokret, a poslije i prava vojska, i nezaustavljive horde robova, treniranih da budu gladijatori, krenu prema južnoj Italiji ne bi li ondje stvorili nov život i ostvarili svoj san o slobodi. Senatori u Rimu, međutim, osjećaju se ugroženi te se pribojavaju da bi robovi uskoro mogli imati ozbiljnije političke aspiracije pa predvođeni Agripom krenu u borbu. Sve je sada na mladome Spartaku koji je iznenada postao vođa tisuće pobunjenika i koji se neprekidno pita je li san o slobodi dovoljan da na okupu održi ljude različitih nacionalnosti koji nemaju hrane, krova nad glavom, niti tople odjeće i koje nemilosrdno progone rimski vojnici. Istodobno Spartak proživljava i osobnu dramu nakon što sazna da će mu u tako nesigurnim vremenima njegova voljena Varinia roditi potomka. Hoće li Spartak uspjeti nadmudriti svoje protivnike gladne moći i slave, a da istodobno ne razočara svoje sljedbenike koji su se u međuvremenu podijelili u dvije snažne frakcije? Jedno je sigurno, Rimsko Carstvo više nikada neće biti isto.

Fotografije

SpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartakSpartak

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.