SADRžAJ

Morris Buttermaker (Billy Bob Thornton) je bivši bejzbolaš koji je iz lige izbačen nakon jednog od brojnih agresivnih incidenata. Sada se bavi deratizacijom, a slobodno vrijeme provodi opijajući se i zavodeći žene. Iako je očito kako ga se teško može nazvati dobrim uzorom, Morris postaje trener dječje bejzbolske ekipe Bears, koju čine uglavnom ne pretjerano nadareni klinci. Kako bi je pojačao, u ekipu dovodi Amandu Whurlitzer (Sammi Kane Kraft), sjajnu dvanaestogodišnju bacačicu i kćer jedne od njegovih bivših ljubavnica, te problematičnoga Kellyja Leaka (Jeffrey Davies). Potez se vrlo brzo pokazuje dobrim jer Bearsi počinju nizati pobjede, ali način proslave - timski izlazak u bar Hooters, poznat po oskudno odjevenim konobaricama - smeta roditeljima igrača. Također, klincima koji su u ekipi od početaka smeta što dobijaju sve manje vremena za igru jer Morris pod svaku cijenu ekipu želi odvesti do ligaškog finala. To će mu i uspjeti, ali će putem shvatiti kako u životu postoji mnogo važnijih stvari od pobjeđivanja u sportu.
Nakon što se tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća potvrdio kao jedan od najzanimljivijih autora nezavisne američke produkcije, u ovom se tisućljeću Richard Linklater povremeno okretao i nešto lakšim temama. Pogotovo se to vidjelo u sjajnim dječjim komedijama „The School Of Rock" i „Bears zločesta ekipa". Prerada filma iz 1976. godine zadržala je kvalitetne osobine izvornika, ali ga je na najbolji način modernizirala i doradila. Spajajući napetost sportskog filma, urnebes komedije i pouke najboljih filmova za djecu, Linklater je u „Bears zločestoj ekipi" ispričao prekrasnu priču o važnosti prijateljstva i tolerancije. Billy Bob Thornton sjajan je kao polu-propalica koji vremenom postaje pravi uzorni trener, iako nekonvencionalnog pristupa.

Fotografije

Bears zločesta ekipa

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.