Ocjena: 6.4/10
Ocjena korisnika: 7/10
(5 glasova)

SADRžAJ

New York tijekom ljeta 1930. godine, u doba gospodarske krize. Kad shvati da joj je banka zbog minusa zatvorila račun, Stella Erlynne (H. Hunt), šarmantna i dobrodušna sitna prevarantica, u novinama primijeti članak o bogatim mladim supružnicima Meg (S. Johansson) i Robertu Windermereu (M. Umbers) i njihovim praznicima u talijanskom gradiću. Stella založi svoje vrednije stvari, dobije nešto novca te se ukrca na prvi brod za Italiju. Razgledavajući gradske trgovine, u jednoj od njih Robert naleti na susretljivu Stellu, na čiji savjet za Meg kupi raskošnu lepezu. Robert s privlačnom ženom postupno započne neobičan odnos koji će kod njegove pomalo nesigurne supruge pobuditi ljubomoru. A kad jedne večeri na otmjenoj zabavi upozna markantnog lorda Darlingtona (S. Campbell Moore), Meg zaključi da privlači bogatog mladića, te na Robertovo druženje sa Stellom odluči odgovoriti istom mjerom. No sve možda i nije onakvo kakvim se čini, što će postati jasno kad razvedeni lord Tuppy (T. Wilkinson) uskoro počne udvarati Stelli te kad Meg otkrije da Robert na koketnu Amerikanku troši velike svote novca...
Premijerno prikazana 22. veljače 1892. u St. James Theatreu u Londonu, drama Oscara Wildea, irskog književnika poznatog i po kontroverznom i neobuzdanom privatnom životu. Najpopularnije su adaptacije nijemi film Ernesta Lubitscha (1925) i raskošno producirana BBC-jeva TV ekranizacija realizirana tijekom sedamdesetih, a s njima se ravnopravno može mjeriti i ovo, također produkcijski raskošno ostvarenje redatelja Mikea Barkera (Best Laid Plans, Lorna Doone, Ubiti kralja, Slomljena krila).

Fotografije

Dobra žena

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.