SADRžAJ

Ovoga dresdenskog pisca teško je svrstati u neku određenu kategoriju. Upravo je zato privatni pojedinac Erich Kästner tako uzbudljiv, a pisac Erich Kästner tako složen. Njegov je opus slojevit i prepun dragocjenih uvida u njega samog i u Njemačku njegova vremena. Kästner je također cijenjen u cijelome svijetu. Njegova su djela prevedena na više od 50 jezika, a diljem svijeta snimaju se filmovi koji se temelje na njima.
Ovo je prvi dokumentarni film o tom pjesniku, satiričaru, scenaristu, piscu reklama i svjetski poznatom autoru knjiga za djecu. Njegov sin Thomas Kästner omogućio nam je ekskluzivan pristup privatnom arhivu i ostavštini Ericha Kästnera.
Autor romana Emil i detektivi, Tonček i Točkica i Leteći razred svestran je i proturječan čovjek. On je pravi prorok čija su djela nacisti poslije zabranili, ali ipak je odlučio ostati u Njemačkoj. Kästner je rezonirao na sljedeći način: netko mora ostati kod kuće i biti svjedok. Ali gdje su svjedočanstva toga svjedoka?
Tko je bio čovjek Erich Kästner? Kako je ispunjavao vlastite moralne kriterije kao sin, otac, partner, prijatelj i kolega? Ovaj film donosi mnoštvo povijesnih fotografija i snimaka, kao i crteže u stilu slavnih ilustracija iz Kästnerovih dječjih knjiga. Vidjet ćemo s kakvom je odlučnošću živio i otkrit ćemo unutarnje borbe toga velikana u različitim razdobljima njegova života. Vidjet ćemo ga kao početnika, kao prezrena pisca, kao učitelja demokracije, kao voljena autora dječje književnosti i kao rezignirana idealista pod stare dane. Ovo je prvi dokumentarni film o vrsnom pjesniku, duhovitom satiričaru, vještom scenaristu, domišljatom piscu i svjetski poznatom autoru dječjih knjiga - Erichu Kästneru.

Fotografije

Erich Kästner - Drugo jaErich Kästner - Drugo jaErich Kästner - Drugo jaErich Kästner - Drugo jaErich Kästner - Drugo jaErich Kästner - Drugo ja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.