poster

Službene tajne

Official Secrets (2019)

Redatelj: Gavin Hood
STAR Movies | 19. 05. 2024. | 19:45

Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 8.2/10
(58 glasova)

SADRžAJ

Istinita priča o britanskoj zviždačici Katharine Gun koja je davala informacije novinarima o nezakonitoj špijunskoj operaciji NSA-e kojoj je cilj bio natjerati Vijeće sigurnosti UN-a na ratifikaciju odluke o invaziji na Irak 2003.
Temeljen na istinitim događajima, „Službene tajne“ fascinantna je priča o Katharine Gun (Keira Knightley), britanskoj obavještajnoj stručnjakinji čiji je posao uključivao rutinsko postupanje s povjerljivim podacima. Jednog dana, 2003. godine, nedugo prije rata u Iraku, Gun je dobila dopis od NSA-e sa šokantnom uputom: SAD je angažirao Veliku Britaniju da joj pomogne prikupiti kompromitirajuće podatke o članovima Vijeća sigurnosti UN-a kako bi ih ucijenio da glasaju za invaziju na Irak. Ne mogavši stajati sa strane i gledati kako svijet srlja u nezakoniti rat, Gun donosi bolnu odluku te se suprotstavlja vlastitoj vladi i dojavljuje podatke novinarima. Time započinje eksplozivan slijed događaja koji će pokrenuti međunarodnu oluju, razotkriti široku političku urotu te dovesti Gun i njezinu obitelj u opasnost.

Fotografije

Službene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajneSlužbene tajne

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.