SADRŽAJ

Dokumentarac o kultnom kazalištu Apollo na Manhattanu. Film objedinjuje arhivske snimke, glazbu, komične i plesne predstave, zakulisni verité materijal s ekipom koja vodi kazalište te intervjue s umjetnicima.
KAZALIŠTE APOLLO kronika je jedinstvene povijesti i suvremenog nasljeđa tog znamenitog njujorškog kazališta. U posljednjih 85 godina ono što je započelo kao utočište marginaliziranih umjetnika postalo je posvećena dvorana crnačke izvrsnosti i osnaživanja. Film objedinjuje arhivske isječke glazbenih, komičnih i plesnih predstava, zakulisne verité snimke ekipe koja vodi kazalište te intervjue s umjetnicima kao što su Common, Jamie Foxx, Savion Glover, Patti LaBelle, Smokey Robinson i Pharrell Williams. U ovom filmu redatelj Roger Ross Williams ne istražuje samo borbu crnačkih života u Americi nego i ulogu koju umjetnost igra u toj borbi te važnost koju Apollo nastavlja imati u kulturnom razgovoru osvjetljavajući put naprijed.

Fotografije

Kazalište ApolloKazalište Apollo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Gepardov put (2022)

  image
  Vidjet ćemo kako u Keniji Immani štiti svoja četiri mladunca od mužjaka geparda i drugih grabežljivaca. Autori Dereck i Beverly Joubert.
 • Talijanska kuhinja osvaja Ameriku (2017)

  image
  Gastronomska kultura rezultat je putovanja ljudi u potrazi za novim jelima. Najbolji dokaz za to je talijanska hrana koja je za vrijeme velkikih migracija...
 • Od jezgra do sunca (2018)

  image
  Miljan Ludenja, sportista iz Ekvadora, kreće u novu avanturu da postane prvi sportista koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda za svoju voljenu zemlju.
 • Anthropocene: The Human Epoch (2018)

  image
  Filmmakers travel to six continents and 20 countries to document the impact humans have made on the planet.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.