SADRžAJ

Tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća, njujorška četvrt Harlem bila je poprištem borbi dvaju kriminalnih bandi za kontrolu unosnog biznisa ilegalnoga kockanja, drugu najprofitabilniju industriju u to vrijeme u New Yorku. Jednu je predvodio crnački strateg Bumpy Johnson (Laurence Fishburne), ranije tjelohranitelj moćne Stephanie St. Clair (Cicely Tyson), a drugu nemilosrdni bijelac Dutch Schultz (Tim Roth), pa je njihov sukob imao i rasne implikacije. Iako je zaraćene strane pokušavao pomiriti nitko drugi do li veliki boss Lucky Luciano (Andy Garcia), pravi pregovori nikada nisu otpočeli, a sukobi su postajali sve krvaviji.
Za snimanje svoje epske kriminalističke drame „Baraba", redatelj Bill Duke očito se uvelike inspirirao slavnim radovima Francisa Forda Coppole, čije je motive i elemente znalački uklopio u raniji i drugačiji kriminalni milje, onaj njujorškog Harlema u vrijeme tridesetih godina prošlog stoljeća. Bilo je to vrijeme neposredno nakon Velike depresije, koja je označila plodno tlo za cvjetanje brojnih vrsta nezakonitog zarađivanja, kakvo su s radošću prihvatili nosivi likovi ovoga veličanstvenog filma. Duke znalački postiže omjer krvavih scena pucnjava i borbi, privatnih scena međusobnih odnosa glavnih likova, te njihovih razuzdanih zabava, a u svima njima sjajno se osjećaju poznati glumci kao što su Laurence Fishburne i Tim Roth, da navedemo samo tumače gangsterskih vođa.

Fotografije

BarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBarabaBaraba

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.