Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(13 glasova)

SADRžAJ

Omnibus od 5 priča čije se radnje događaju u taksiju, istodobno, no u različitim svjetskim gradovima. Ljudi različitog karaktera, zanimanja i namjera sjedaju u taksi te, vozeći se, kroz konverzaciju otkrivaju dio sebe dok kadrovima prolaze gradske vedute, avenije, ulice, svjetleće reklame... Razgovori između taksi vozača i putnika o bitnim i nebitnim stvarima odvijaju se na različitim jezicima u 5 svjetskih metropola: Los Angelesu, New Yorku, Parizu, Rimu i Helsinkiju. I dok je u Los Angelesu večer tek pala, u Helsinkiju već stiže zora.
Pomalo turoban film u kojem autor iz promatračke pozicije u nekoliko dugačkih kadrova donosi atmosferu pojedinog grada. U filmu glumi niz istaknutih glumaca: W. Ryder, G. Rowlands, A. Muller-Stahl, B. Dalle, R. Benigni, a filmsku fotografiju punu ugođaja i mekanih boja uredio je jedan od najeminentnijih snimatelja današnjice Frederick Elmes (Plavi baršun, Divlji u srcu). Film je nagrađen glavnom nagradom za najbolji film na Houstonskom festivalu internacionalnog filma te snimatelj Frederick Elmes nagradom "Independent Spirit" za najbolju kameru.

Fotografije

Noć na zemljiNoć na zemljiNoć na zemljiNoć na zemljiNoć na zemljiNoć na zemlji

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.