Ocjena: 5.3/10

SADRžAJ

Nakon što jedne noći Paul Cleveland (Carmine Giovinazzo) pomogne lijepoj Georgiji (Monet Mazur) riješiti se nasilnika, između njih dvoje polako se počinje razvijati prisna veza. Georgia je prevarantica kojoj za nove planove treba pomoć, u čemu Paul vidi svoju šansu za konačan odlazak s radnog mjesta u bolnici. Međutim, stvari ne teku tako glatko kao što su njih dvoje zamislili, jer ih jedna od potencijalnih žrtava otme. Marshal (Vincent Ventresca) je vlasnik diskografske kuće i kontrolira veliko financijsko carstvo. Nakon prvotnog bijesa što su ga pokušali izigrati, Marshal Paulu i Georgiji daje ponudu koju ne mogu odbiti te njih troje počinju zajedno raditi. Paul postaje opsjednut Marshalom i njegovim životnim stilom, zbog čega zanemaruje Georgiju, kojoj se novi Paul nimalo ne sviđa.
Spajajući intrigantne motive trilera o prevarantima koji muzu novac od nedužnih žrtava, s dramskom pričom o licu i naličju takvog načina života, redatelj i scenarist Eric Schwab od svoje je „Krivulje učenja" snimio napet i zabavan film, koji počiva na brižno razrađenom scenariju i nizu upečatljivih glumačkih rola. Carmine Giovinazzo i prelijepa Monet Mazur kao da su moderna, pomalo suprotna verzija Bonnie i Clydea, par zaljubljenih kriminalaca, ali takav koji će kriminal razdvojiti, a ne dodatno povezati. Niz povijesnih/filmskih referenci i citata ovdje ne završava jer odnos Paula i Marshala podsjeća i na onaj Buda Foxa i Gordona Gekkoa u legendarnom naslovu „Wall Street". Sve to ne znači kako autor Schwab nema dostatno svojih ideja, nego, sasvim suprotno, kako je veliki zaljubljenik u filmsku povijest, a takvi uglavnom snimaju kvalitetne filmove.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.