SADRŽAJ

Crnog časnika, koji je ujedno i odvjetnik, pred kraj Drugog svjetskog rata pošalju da istraži ubojstvo crnog narednika u Louisiani... Tko je ubio narednika Watersa? Časnici vojne baze u Louisiani za vrijeme Drugog svjetskog rata misle da znaju odgovor. Jedan čovjek u to nije tako siguran. Howard E. Rollins Jr. glumi uglađenog crnog vojnog tužitelja kojeg su poslali iz Washingtona da istraži taj slučaj. Kako se tajna razotkriva, on otkriva leglo mržnje tamo gdje mu se ne bi nadao.
To je priča o rasizmu u američkoj vojsci na jugu, gdje i dalje vlada rasna diskriminacija i gdje zapovijedaju isključivo bijeli časnici. Crni časnik predstavlja presedan, zbog kojega su svi jako ogorčeni.
Charles Fuller je za film adaptirao svoj istoimeni kazališni komad, izveden u off-Broadway produkciji, za koji je 1981. godine dobio Pulitzerovu nagradu.
Film je osvojio Zlatnu nagradu na 14. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu. Nominiran je za tri Oscara, za najbolji film, najboljeg sporednog glumca (Adolph Caesar) i najbolji adaptirani scenarij (Fuller), kao i za tri Zlatna globusa.

Fotografije

Vojnikova pričaVojnikova pričaVojnikova pričaVojnikova priča

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.