SADRžAJ

Gaby u školi neprestano maltretira Guille i njegova banda. U svijetu na kojem za slabiće nema mjesta, Gabyino je jedino rješenje da pribjegne nasilju, da bi se riješio njegova maltretiranja. Nauči bolnu lekciju: lakše je živjeti kao kukavica.
Četrnaestogodišnjeg Gabyja, poznatog kao Mrkva zbog kose boje đumbira, u školi zlostavlja Guille i njegova banda. Odlučuje stvari srediti sam, bez miješanja roditelja, Merche (Elvira Mínguez) i Joaquína (Antonio de la Torre), koji imaju svojih problema i previranja, svatko na svojem poslu. Na Guillea roditelji vrše pritisak da mora biti među najboljim učenicima u razredu i da drugima uvijek mora pokazati tko je glavni. Od scenarista i redatelja filma Tapas, prikazanog na Londonskom filmskom festivalu 2005., stiže nam ovaj osjećajni prikaz zlostavljanja, kako na školskom igralištu, tako i u širem društvenom okviru u kojem se dječaci i njihove obitelji kreću. Istražujući granicu između napadača i napadnutog, žrtve i zlostavljača, film pokušava dočarati razvoj događaja iz perspektive dječaka. Rezultat je dubokouman, inteligentan odnos prema ponašanju adolescenata u ozračju kolektivnog straha, gdje se ništa ne može uzeti zdravo za gotovo.

Fotografije

KukaviceKukaviceKukaviceKukaviceKukaviceKukaviceKukaviceKukaviceKukavice

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sretnica (2017)

    image
    Fortunata ima težak život, kći od osam godina i propao brak. Radi kao frizerka u „fušu“, putujući od predgrađa do centra, po kućama dobrostojećih žena. Fortunata...
  • Rat (1994)

    image
    Postoji li išta vrijedno borbe? Vijetnamski veteran Stephen Simmons (Kevin Costner) vraća se iz mentalne ustanove, u koju se bio dobrovoljno prijavio zbog toga...
  • Stuck (2015)

    image
    A light and humorous exploration of one couple's marital problems.
  • Bestidni Max (2007)

    image
    Dvojica braće genijalaca odrastaju razdvojeni. Jedan postane uspješan kirurg, a drugi živi u paklu droge.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.