SADRžAJ

Afirmirani i uspješni scenarist Colin Rogers (J. Hargreaves) odluči preseliti se s obitelji iz Melbournea u Sydney, velegrad sjajnih mogućnosti. Iako su i njegova supruga, solidna književnica, i djeca u početku protiv toga, samim dolaskom u novu uzbudljivu sredinu mijenjaju mišljenje. Colin počinje raditi u prestižnoj filmskoj tvrtki, no upada u prepirku s direktoricom, kojoj se ne sviđa ideja za njegov novi projekt. Shvaćajući da neće lako moći ostvariti svoje zamisli, spetlja se s ambicioznim, no još nepoznatim scenaristom Mikeom McCordom (C. Haywood) koji mu, s obzirom da ima mnogo veza, nudi suradnju, a time i uspješnu realizaciju filma. Njihov zajednički scenarij biti će zgotovljen, krenut će i snimanje, no iskrsavat će problemi...
"Emerald City" dinamična je i zabavna priča o poslovnom Sydneyju iz sredine osamdesetih, usredotočena na vječito pitanje pohlepe i žudnje za slavom. Film na vrlo sugestivan način govori i o australskom suparništvu između Melbournea (koji je u Australiji smatran malograđanskim gradom koji kaska za Sydneyjem) i Sydneyja, poslovnog grada koji ima status na razini New Yorka u SAD-u. U sporednoj ženskoj ulozi blista tada dvadesetjednogodišnja Nicole Kidman, već tada nagoviještajući skorašnju zvjezdanu karijeru, a Chris Haywood osvojio je nagradu Australskog filmskog instituta za sporednu mušku ulogu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.