poster

Paklena torta

THE TREAT (1998)

Redatelj: Jonathan Gems

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena: 3.6/10
Ocjena korisnika: 9/10

SADRžAJ

Francesca, Mimi i Dolly tri su privlačne mlade žene koje rade kao prostitutke u noćnom klubu-bordelu specijaliziranom za ispunjavanje najskrivenijih želja klijenata. Vlasnik bordela je Tony, a za jednom od djevojaka koje rade za Tonyja traga Mike, jer ona je zapravo njegova odbjegla supruga koju još voli. Dok narkomanka Francesca sav novac troši na drogu, vjernica Mimi za milodare crkvi, biseksualka Dolly, koja živi s djevojkom policajkom, štedi u banci kako bi kupila restoran...Neobičan nezavisni film "Paklena torta" redateljski je debi poznatog scenarista Jonathana Gemsa, koji je karijeru započeo u osamdesetima, kad je napisao scenarije za tri filma poznatog britanskog redatelja Mikea Redforda - glazbeni dokumentarac "Van Morrison in Ireland", adaptaciju Orwella "1984.", i "White Mischief". Devedesetih je otišao u Hollywood, gdje je po njegovoj filmskoj priči i scenariju Tim Burton režirao "Mars napada". Za svoj redateljski prvijenac Gems je angažirao impresivnu glumačku ekipu koja predstavlja i glavni adut njegova filma. Spomenimo najpoznatija imena: J. Delpy (Homo faber, Prije svitanja, Killing Zoe, Tri boje: Bijelo, Prije sumraka, Slomljeno cvijeće), D. Baldwin (Phoenix, Vampiri, TV serija Odjel za umorstva), P. Dempsey (Zločin i kazna, JFK), A. Molina (Spiderman 2, Kava i cigarete), Y. Butler (Teška meta), V. Perez (Kraljica Margot). Legendu poput M. Yorka nije potrebno posebno predstavljati, dok za S. Cassela spomenimo da je svojedobno bio jedan od omiljenih glumaca oca američkog nezavisnog filma Johan Cassavetesa; P. Gidley sjećamo se po ulozi u Lynchovom "Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom", a G. Cates iz ranog filma Mikea Newella "An Awfully Big Adventure".

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Rat pitama od bundeve (2016)

    image
    Unatoč dugogodišnjem rivalstvu između njihovih obitelji u vezi s nadmetanjem u pripremi pite od bundeve, Casey i Sam zaljubljuju se jedno u drugo.
  • Skoro sasvim obična priča (2003)

    image
    Poslije tri i pol godine – koliko su proveli zajedno – Irena i Vlada dolaze do prelomne točke svog odnosa u trenutku kada se poslije više od četiri godine u...
  • Kao mačke i psi (2017)

    image
    Dvoje mladih i njihovi ljubimci moraju dijeliti jezersku kuću. Njegova mačka, njezin pas i naizgled ništa zajedničko recept su za katastrofu.
  • Zaljubljene ptičice (2011)

    image
    Doug (Rhys Darby) misli da ima savršen život i ostane zapanjen kad ga njegova dugogodišnja djevojka Susan (Faye Smythe) ostavi. Pronađe ozlijeđenu patku i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.