SADRžAJ

31-godišnja Caroline Schuppli iz Züricha vodi istraživačku postaju Ciriškog sveučilišta usred prašume na Sumatri. Ona želi doznati kako se u orangutana mogao razviti tako velik mozak, što nam to govori o razvoju ljudskog mozga, ali i o evoluciji čovjeka od stanovnika špilje do astronauta.
Orangutani koji žive na fascinantnom području koje istražuje Caroline Schuppli spadaju u najinteligentnije svoje vrste i jedini su koji se koriste alatima. Oni pokazuju i najizraženije socijalno ponašanje iako su zapravo samotnjaci. Caroline Schuppli na njima može proučavati ključne obrasce na kojima se temelje i ljudska evolucija te brzo širenje znanja kod ljudi. Prve spoznaje ukazuju na važnost dugoga djetinjstva za razvoj mozga i kod orangutana i kod čovjeka. One pokazuju i to koliko su važni socijalni kontakti, među ostalim i sa "strancima" koji donose nova znanja u već postojeću populaciju.

Fotografije

Einstein. U carstvu orangutanaEinstein. U carstvu orangutana

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.