poster

Pijesak smrti

Sands Of Oblivion (2007)

Redatelj: David Flores

Ocjena: 3.6/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(4 glasa)

SADRžAJ

Nakon što je 1923. godine dovršio svoj epski biblijski spektakl „Deset zapovjedi", slavni redatelj Cecil B. de Mille (Dan Castellaneta) je milijune dolara vrijedne filmske setove, kostime i scenografiju zakopao u kalifornijskoj pustinji Guadalupe. Odgovor na pitanje zašto je to učinio, desetljećima je mučio istraživače, a čini se kako su Alice (Morena Baccarin) i Jesse Carter (Adam Baldwin) konačno na pravom tragu. De Mille je, navodno, većinu artefakata koji se pojavljuju u filmu pokupio s pravih groblja na Bliskom istoku, te se za mnoge od njih priča kako su bili ukleti, što bi moglo objasniti čitav niz neobičnih i zastrašujućih događaja koji su pratili snimanje filma. Carteri odlaze u Guadalupe provjeriti istinitost tih priča.
U temelju ovoga napetoga i nepredvidljivoga televizijskoga avanturističkog filma stoji stvaran misterij uzroka neobjašnjivog poteza slavnog Cecila B. de Millea. „Pijesak smrti" koketira i sa znanstvenom fantastikom, i s akcijskim filmom, i s hororom, a redatelj David Flores sve te različite sastavnice stapa u skladnu cjelinu, bez obzira na očekivane probleme oko ispunjavanja složenih scenografsko-kostimografskih zahtjeva ne pretjerano visokim budžetom. Najveća snaga ovog naslova leži u njegovu originalnom zapletu, koji korektno odrađuje niz poznatih televizijskih lica.

Fotografije

Pijesak smrti

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.