Ocjena: 5.3/10

SADRžAJ

Kad ga prijatelj i školski kolega Li Wei (M. Yuan) pozove da s njime provede ljeto kod djeda u Kini, Danny (K. Simonischek) nerado pristane, vjerujući kako će mu ondje sigurno biti dosadno. Momci se smjeste kod Lijeve simpatične obitelji. Tada Danny u kovčegu pronađe Mozarta i maleni klavir, lutke koje njegova mama koristi u svojim predstavama. Dječak ne zna da je Mozart, koji oživljava svake noći, sam ušao u kovčeg, ne bi li na putu pronašao nadahnuće za daljnje stvaralaštvo. I tako, dok danju Li Wei upoznaje svoga prijatelja s običajima i životom u Kini, Mozart noću radi na novim skladbama, družeći se s lutkama iz starog kazališta koje vodi Lijev djed. I baš će to kazalište unijeti nemir u Dannyjevo i Lijevo veselo ljetovanje...

Simpatična kombinacija igranog i lutkarskog animiranog filma, "Mozart u Kini" obiteljska je zabava namijenjena prvenstveno mlađim gledateljima, djevojčicama i dječacima koji će se najlakše poistovjetiti s glavnim likovima i uživjeti u njihove pustolovine. Sniman na lokaciji u Austriji i Kini, film nudi živopisan pogled na kulturne razlike između Zapada i Istoka te, koristeći se njima, pripovijeda zabavnu priču koja promovira neke temeljne životne vrijednosti poput prijateljstva i odanosti. Autori Nadja Seelich i Bernd Neuburger smještaju glavne likove u niz zanimljivih zgoda, uspješno kombinirajući različite filmske tehnike, koje uz lutkarsku animaciju i igrani materijal uključuju i 3D animaciju. Osim što radi kao redatelj, Bernd Neuburger je i filmski snimatelj. Kao i njegova druga ostvarenja, "Mozart u Kini" odlikuje se dojmljivom filmskom fotografijom, ovaj put odgovornom za lijepe kadrove kineskih pejzaža.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.