poster

Divlje vode, strmi vrhovi: Štajerska dolina rijeke Enns

Das steirische Ennstal - Leben am Fluss (2017)

Redatelj: Alfred Ninaus

Ocjena korisnika: 9.5/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Slikoviti krajolici, divlji brzaci i uzbudljiva povijest - to je dolina rijeke Enns u Štajerskoj koja se proteže na više od 125 km. Sam Enns dug je 254 km i najdulja je rijeka koja cijelim svojim tokom prolazi kroz Austriju. Livade koje su u svibnju i lipnju pune plavih perunika privlače planinare i ljubitelje prirode, ali zimovališta u dolini Ennsa najveći su magnet za turiste. Život u ovom kraju već stoljećima oblikuju razgranate trgovačke i prometne djelatnosti. Željezo iz rudnika Erzberg i poljoprivredni proizvodi prevozili su se tzv. Željeznom cestom i rijekom Enns. U prošlosti su za prijevoz služila zaprežna kola, splavi i čamci, a njihovo su mjesto poslije zauzeli vlakovi i kamioni. Ovaj dokumentarni film Alfreda Ninausa prikazuje spektakularne krajolike i daje nam zanimljiv uvid u povijest i običaje u dolini Ennsa.

Scenarist:
Pripovjedač: Franz Robert Wagner
TRAJANJE: 40 min

Fotografije

Divlje vode, strmi vrhovi: Štajerska dolina rijeke EnnsDivlje vode, strmi vrhovi: Štajerska dolina rijeke EnnsDivlje vode, strmi vrhovi: Štajerska dolina rijeke EnnsDivlje vode, strmi vrhovi: Štajerska dolina rijeke Enns

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.