poster

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetini

Priče s končom iz borše Stanka Ferića (2019)

dokumentarni, kultura | Hrvatska
Redatelj: Ivo Kuzmanić

Ocjena korisnika: 10/10
(3 glasa)

SADRžAJ

"Oda janjetini" originalni je naslov znanstvenog rada dalmatinskog arheologa, Šibenčanina, prof. dr. sc. Zdenka Brusića, u kojem zastupa tezu o osamtisućljetnom kontinuitetu uživanja u janjetini s ražnja na ovim prostorima, uz stav da to uživanje nije barbarizam, već kulturna baština. Tragom te premise, "šibenikolog" Stanko Ferić kreće u istraživanje o tome koliko je dotični fenomen još uvijek prisutan u šibenskom kraju. Međutim, razgovarajući s uživateljima, ugostiteljima, znanstvenicima, ali i s uzgajivačima, ne spoznaje samo njihove gušte i interese, već, nažalost i još nešto - nerazmrsivo klupko birokratiziranih normi i postupaka, zbog kojih, na koncu, u pitanje dolazi i sam nastavak tog višetisućljetnog baštinskog kontinuiteta o kojem je govorio prof. Brusić.

Pripovjedač: Stanko Ferić

Fotografije

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetiniPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetiniPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetiniPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetiniPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetiniPriče s končom iz borše Stanka Ferića: Oda janjetini

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.