poster

MVP: Most Valuable Primate

MVP: MOST VALUABLE PRIMATE (2000)

komedija, obiteljski, sportski | Kanada, SAD
Redatelj: Robert Vince

Ocjena: 3.2/10

SADRžAJ

Jack je trogodišnji čimpanza kojeg dobri dr. Kendall uči znakovnom jeziku u sklopu svog eksperimenta. Pohlepni dr. Peabody nije zadovoljan Jackovim napretkom i odluči ga prodati medicinskom istraživačkom laboratoriju. Dr. Kendall boji se za Jackovu sudbinu i želi ga spasiti, no iznenada umre od srčanog udara, a Jack igrom slučaja završi u snježnom kanadskom gradiću. Tamo ga otkrije gluha djevojčica Tara Westover, čiji stariji brat Steven je talentirati igrač hokeja na ledu. Steven otkrije Jackov nesvakidašnji hokejaški dar i uz trenerovo dopuštenje priključi ga ekipi. Ubrzo se Jack pretvori u glavnog golgetera, a njegova ekipa postaje hit međuškolskog prvenstva. Hokejaš čimpanza izaziva veliku pozornost javnosti, pa ga gledajući televiziju zapazi i dr. Peabody...
"MVP: Najkorisniji primat" prvi je u nizu serije humorističnih filmova s čimpanzama kanadskog filmskog para Roberta i Anne Vince, koji je široj publici najpoznatiji po filmskom serijalu "Air Bud", o neobičnom psu košarkašu i njegovu prijateljstvu s dječakom. "MVP: Najkorisniji primat" je vrlo dopadljiv uradak koji izvrsno kombinira humor i napetost, istodobno afirmirajući obiteljske vrijednosti, dobrotu i pravednost. U ulozi čimpanze Jacka izmijenile su se tri životinje - Bernie, Louie i Mac, dok glavne ljudske uloge Stevena i Tare tumače mladi K. Zegers i J. R. Smith. Kevina pamtimo po glavnoj ulozi u serijalu "Air Bud", dok će se Tare mnogi sjetiti po ulozi kćerkice u filmu katastrofe "Danteov vrh", a kasnije se pojavljivala u pojedinim epizodama serije kao što je Hitna služba. Nastup u "Danteovom vrhu", a potom i epizodi Hitne službe, donijeli su joj uglednu Nagradu za mlade umjetnike, za koju je bila nominirana i za nastup u ovom filmu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.