SADRžAJ

Kako objašnjavamo neočekivani povratak raznih kukaca? Znanstvenici ukazuju na globalno zatopljenje, naš životni stil i genetske mutacije tih napadača. Hoćemo li iskorijeniti te probleme?
Skvoteri na koje smo zaboravili vraćaju se u velikom stilu. Stjenice su se nastanile na jugu Francuske i marširaju prema sjeveru; najnovija vijest je da su prešle Rajnu. Što se tiče tigrastih komaraca, ti najnoviji doseljenici u Europu stopiraju po autocestama da bi stigli u Pariz. U međuvremenu, sve je više upozorenja u Berlinu, gdje se posljednjih godina broj tvrtki za istrebljivanje kojekakve gamadi učetverostručio. Miran život postao je samo sjećanje; što može objasniti ovo iznenadno umnožavanje? Znanstvenici upiru prstom u globalno zatopljenje, naše izolirane domove i promjene u načinu života, ali i prilagodbe skvotera insekticidima i njihovim genetskim mutacijama. Sljedećih će godina njihove invazije postati veliki problem javnog zdravstva.

Fotografije

ZEDZEDZEDZEDZED

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.