Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 9.6/10
(7 glasova)

SADRžAJ

Protagonist ovog dokumentarnog filma je Wartburg, automobil stariji od 50 godina. Još uvijek je u voznom stanju. Vozi ga Bogdan, a suvozačica je njegova majka Kazimiera. Ovaj film ceste koji nas vodi od koncentracijskog logora Majdanek u Poljskoj sve do bivše nacističke tvornice u Njemačkoj, ustvari predstavlja putovanje u prošlost, oživljavajući uspomene iz Drugog svjetskog rata. No film je ujedno i prikaz jedinstvenog odnosa majke i sina. Bogdan gotovo sve svoje vrijeme posvećuje Kazimieri - osim kad slučajnim prolaznicima s ponosom pokazuje svoj ružnjikavi automobil.
Festivali i nagrade: Međunarodni filmski festival u Krakovu 2017. - nagrada za najbolji poljski film, nagrada studenskog žirija; Filmski festival u Gdanjsku 2017.; Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu 2017.; Međunarodni filmski festival WATCH DOCS u Varšavi 2017. - nagrada publike); Međunarodni festival dokumentarnog filma Docpoint u Tallinnu 2018.; Međunarodni festival dokumentarnog filma u Ljubljani 2018.; Međunarodni filmski festival u Vilniusu 2018.

Producent: Joanna Popowicz
TRAJANJE: 47 min

Fotografije

Najružniji automobil na svijetuNajružniji automobil na svijetuNajružniji automobil na svijetu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.