poster

Muhammad Ali - Kralj svijeta

Muhammad Ali: King of the World (2000)


Ocjena: 5.6/10

SADRžAJ

Biografska drama. Godine 1961. olimpijski pobjednik u teškoj boksačkoj kategoriji Cassius Clay ima iza sebe niz profesionalnih mečeva iz kojih je redovito izlazio kao pobjednik. Clay se počinje isticati elokventnošću i prepotentnošću, a ubrzo posredstvom Malcolma X-a, jednog od vođa organizacije Islamska nacija, odluči prijeći s kršćanstva na islam. Kako se u isto vrijeme treba boriti za naslov svjetskog prvaka sa Sonnyjem Listonom, to izazove velike kontroverze pa čak i sam meč dolazi pod znak pitanja...
Boksačka legenda Muhammad Ali bio je inspiracija brojnim umjetnicima, posebno književnicima i filmašima. John Sacret Young, jedan od autora popularnih TV serija Kineska plaža i Zapadno krilo, tako je u televizijskoj produkciji adaptirao knjigu Davida Remnicka o ranim profesionalnim danima Alijeve karijere, u vrijeme kad se je "najveći" još zvao svojim krsnim imenom Cassius Clay, kad se počeo priklanjati islamu i spremao za napad na titulu svjetskog prvaka. Alija odnosno Claya uspješno je utjelovio tada malo poznati, a danas ugledni glumac Terence Howard (Fatalna nesreća).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.