SADRžAJ

U kvartu Saint-Germain-des-Près mlada Amerikanka, obožavateljica francuske kulture, upoznaje naočitoga Francuza koji je nakon prve zajedničke noći odbaci. U kvartu pored kolodvora Nord mladi par neprestano se svađa, dok djevojka ne odluči prekinuti svakidašnje maltretiranje. U Rue Saint-Denis, pak, neugledan čovjek sastaje se s prostitutkom s kojom započinje malo osobniji razgovor, a činovniku Jean-Marcu, umornom od sumorne svakidašnjice, slijede neočekivani događaji dok prolazi pored Slavoluka pobjede i duž Champs-Elyseesa. Istodobno, na Montparnasseu mlada se Parižanka zaljubi u neobičnog kipara, a u kvartu La Muette desetogodišnji je dječak umoran od svakodnevnih roditeljskih svađa...

Paris viđen očima... kolektivni je film čiji je idejni stvaralac bio francuski glumac i producent Barbet Schroeder, želeći stvoriti simpatično djelo sastavljeno od nekoliko priča, koje bi režirali njegovi prijatleji, inače poznati francuski novovalovski redatelji Claude Chabrol, Jean-Luc Godard, Eric Rohmer, Jean Rouch, Jean-Daniel Pollet i Jean Douchet. Priče su to jednostavnih radnji (koje se uglavnom usredotočavaju na muško-ženske odnose), ostvarene vrlo skromnim financijskim sredstvima, uglavnom se oslanjajući na stilska novovalovska iskustva snimanja iz ruke, trenutne improvizacije i poigravanja s izražajnim filmskim sredstvima. U filmovima glume neki poznati francuski glumci, kao i sami redatelji, Barbet Schroeder, Stéphane Audran i Claude Chabrol.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.