Ocjena: 7.4/10

SADRžAJ

Cabos (P. Armendariz Jr.) je toliko bogati tajkun da se ne boji niti policije, pa se nasilno obračunava sa svima koji mu se zamjere od kuhara u restoranu do Javiera (T. Dalton) kojeg zatekne u krevetu svoje kćeri Pauline (A. C. Talancón). Zaljubljeni Javier mu se drugi dan dođe ispričati u ured, ali Cabos krene na njega palicom za golf, no posklizne se i onesvijesti. Dok Javier ide po prijatelja Muda (K. Raczynski) da mu pomogne riješiti neugodnu situaciju, u ured ulazi čistač koji je u djetinjstvu bio Cabosov najbolji prijatelj i ponovno ga onesvješćuje, oblači njegovu odjeću i uzme mu dokumente. Dok ide prema Cabosovom autu s leđa ga napadnu njegov sin Botcha (R. Méndez) koji se Cabosu želi osvetiti zbog očevog poniženja i s prijateljem i pomagačem Nicom (G. Sánchez Parra) dignuti visoku otkupninu za otmicu, no kako su žrtvi odmah stavili vreću preko glave i tako ugurali u kombi nisu ni primijetili da je to krivi čovjek...

Zanimljiv prvijenac meksičkog redatelja Alejandra Lozana (koji je i koscenarist sa svojim glumcima Tonyem Daltonom i Kristoffom Raczynskim) u kojem se vidljivo nadahnuo filmom "Snatch" Guya Ritchiea i "Pulp Fiction" Quentina Tarantina, ali i meksičkom filmskom baštinom u rasponu od Buñuelovog razdoblja do populističkih filmova o junaku Cantiflasu, da bi sve to iskoristio za komediju punu crnog humora, vulgarnosti, nasilja i seksa koja međutim sve to sklapa na vrlo duhovit i originalan način, a iako izgleda kao da nema nikakvih etičkih normi zapravo u podtekstu otkriva jasan autorov stav o meksičkom društvu bezzakonja.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.