SADRžAJ

Etienne dolazi u Pariz kako bi studirao film. Upoznaje Mathiasa i Jean-Noëla koji dijele njegovu strast prema filmovima. No dok godinu dana studiraju, moraju se suočiti s prijateljskim i ljubavnim izazovima te birati svoje umjetničke bitke.
Etienne, ozbiljan i povodljiv čupavi mladi filmofil, ostavlja svoju djevojku u Lyonu kako bi studirao film u Parizu. Smjestivši se u trošni stan s promjenjivom skupinom cimera, uranja u boemski svijet umjetnika, intelektualaca i kolega filmskih štrebera koji uzbuđeno dijele svoju strast prema Bressonu, Fordu i opskurnim ruskim redateljima. To je naizgled idiličan intelektualni život – sve dok se ne pojave komplicirana fizička pitanja i kreativna ljubomora. Snimajući u bezvremenskoj crno-bijeloj tehnici i ispreplećući referencije na filozofiju, glazbu i kino – od Pascala do Mahlera i Parajanova – redatelj i pisac Jean Paul Civeyrac prizvao je gorko-slatku odu opojnim studentskim danima koja evocira filmove francuskog novog vala.

Fotografije

Pariška školaPariška školaPariška škola

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.