SADRŽAJ

Prema knjizi Victora Hugoa nastaje zapanjujuća priča o ljubavi, časti i opsesiji, u suprotnosti s bučnom pozadinom Francuske u ranom devetnaestom stoljeću. Krađa štruce kruha osudila je Jeana Valieana (Liam Neeson) na nepravedan zatvor i život u bijegu.
Postavši gradonačelnik siromašnog gradića, pretvara ga u naprednu društvenu zajednicu i zaljubljuje se u prekrasnu Fantine (Uma Thurman), predaje se njezinoj pažnji i odgaja njezinu kćer koja se zaljubljuje u Mariusa, karizmatičnog mladog revolucionara. Cijelo to vrijeme progoni ga Javert, policajac čija se životna potraga za Valieanom pretvara u opsesiju. Kad se Marius suoči sa smrću na barikadama, u krvavoj revoluciji 1832., Valiean ga spašava forsirajući konačno, odlučujuće sučeljavanje s Javertom. Redatelj Bille August ("Mladi Indiana Jones"), nagrađen akademskom nagradom za film "Pelle the Conqueror" i 1998. ovim filmom nominiran za Zlatnu piramidu, kao i fantastični glumci Liam Neeson ("Bande Njujorka", "Ratovi zvijezda: Nova nada", "Zapravo ljubav") i seksipilna Uma Thurman ("Kill Bill", "Sve je cool", "Even Cowgirls Get the Blues", "Pakleni šund") dovoljno govore o kvaliteti i uvjerljivosti ovog filma. Iako se radnja u potpunosti ne podudara s knjigom "Les Miserables", ona na svima pristupačan i zanimljiv način oživljava kompleksnu legendu o Jeanu Valieanu.

TRAJANJE: 134 min
PREPORUKE

Amongst Friends (1993)

Danas
image
Three bored Long Island buddies seek excitement on the streets, with perilous results. |

Bazen (2003)

Danas
image
Sarah Morton je slavna britanska spisateljica romana. Umorna od London traži nadahnuće za svoj novi roman. Prihvati ponudu svoga izdavača Johna Bosloada da...

Stone Cold Dead (1979)

Danas
image
Policijska drama, zasnovana na romanu Hjua Garnera, prati policijskog narednika Bojda u potrazi za snajperistom koji ubija prostitutke.

Diler (2012)

Danas
image
Snimljen prema eksplozivnoj seriji vizionarskog režisera Nicolasa Windinga Refna, Diler je film u kojem Richard Coyle glumi dilera droge koji postaje očajan nakon...
TOP LISTE

Prijavi se