SADRžAJ

Veliki srpski glumci: Danilo Bata Stojković
Peti i poslednji naslov "Dramskog ponedeljka" u avgustu, koji pripada ciklusu "Veliki srpski glumci: Danilo Bata Stojković", je televizijski film "Milan Dar" iz 1987. godine. Film emitujemo 29. avgusta na programu RTS 2, a snimljen je po scenariju Veljka Radovića i u režiji Zdravka Šotre.
Ova drama govori o nekolicini viđenih ljudi iz istorije srpske kulture i umetnosti. Milan Savić, poznati novosadski lekar i književnik sa početka dvadesetog veka, oseća ličnu obavezu da "zbrine" i liši egzistencijalnih obaveza svoje prijatelje.
To su, pre svih, Simo Matavulj, književnik i Jovan Cvijić, naučnik. Savić smatra da će bogatom ženidbom ovi istaknutu stvaraoci moći da se reše briga oko daljeg rada, pa zapostavlja svoje poslove kako bi mladog Jovana Cvijića upoznao sa bogatom devojkom, a Simu Matavulja sa uglednom udovicom...

Fotografije

Milan DarMilan DarMilan Dar

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.