SADRžAJ

Svaki od pripadnika tri generacije Mađara vodi abnormalan život: u stražarnici na osami, suhonjavi, dežurni stražar Vendel (C. Czene) prkosi stalnom drskom prigovaranju svojega pretpostavljenoga Hadnagyja (P. Molnar) špijuniranjem ljudi i masturbiranjem. On kriomice spava s njegovom korpulentnom suprugom, no, saznavši za to, šef ga ubije. Supruga rodi ljubavnikovo dijete, ali ono ima svinjski repić koji se mora odrezati. Pedesetih godina: mađarskog šampiona u brzom jedenju i povraćanju Kalmana (G. Troscanyi) pobijedi jednako debeli natjecatelj Gizi (A. Stanczel). U današnje vrijeme: neugledan preparator životinja Lajoš provodi dane puneći životinje i brinući se za pretiloga oca koji ne može hodati. Također, brine se i za očeve predebele mačke koje mrze svojega vlasnika...

Film "Taxidermia" mladoga mađarskoga redatelja Gyorgyja Palfija groteskna je komedija na granici dobroga ukusa. Naime, radi se o prikazu poživinčenoga življenja trojice muškaraca u tri različita vremena: tijekom Drugog svjetskog rata, pedesetih godina, te negdje u današnje vrijeme - koji završavaju bilo smrću na perverzan način, bilo u ispraznom, besciljnom (i gadljivom) postojanju. Prikazujući eksplicitne scene njihovih orgijanja i neugodnoga komuniciranja s okolinom, redatelj daje svoj osvrt na ispraznost ratne, komunističke i postkomunističke klime u vlastitoj zemlji, kao i općenito pogled na moguć izbor načina života u današnjici. Film je osvojio nekoliko nagrada na lokalnim filmskim festivalima.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.