SADRžAJ

Dokumentarni film "Ludi za Makedonijom" prati osnutak i više od dva desetljeća uspješnog djelovanja hrvatskog ansambla "Ezerki & 7/8" koji djeluje u sklopu Hrvatsko-makedonskog društva. Ansambl izvodi i promovira makedonski tradicijski melos. Film pokazuje kako jedna kultura i tradicija može biti itekako poticajna drugoj, a glazba se pokazuje mostom koji ih spaja. Filmski materijal sniman je u Zagrebu, Skoplju i drugim dijelovima Makedonije. Uz Makedonce, većina članova ansambla su Hrvati iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što čini izuzetno zanimljivim njihovo izvođenje makedonskog melosa i uspjehe koje su postigli u Hrvatskoj i Makedoniji, uz ocjene stručnjaka da ansambl može predstavljati makedonski melos i izvan granica Hrvatske i Makedonije. Bruno Urlić, umjetnički voditelj ansambla, dokazao je da amatersko okupljanje, uz veliku dozu entuzijazma, ljubavi i uloženog truda, može dovesti do izuzetnih postignuća. Snimili su 5 CD-a i DVD-a i na nastupima imali brojne zanimljive goste hrvatske i makedonske estrade (Toše Proeski, Bodan Arsovski, Matija Dedić, Luka Nižetić, Radojka Šverko, Rade Šerbedžija, Zoran Predin, Damir Kukuruzović, Kaliopi i drugi). Priča o ansamblu ispričana je autentičnim svjedočenjem članova ansambla, ali i sudionika koji pripadaju glazbenom, kulturnom, prosvjetnom, vjerskom i političkom miljeu Hrvatske i Makedonije, čime je viđenje ansambla prošireno izvan uskih glazbenih okvira.

Snimatelj: Matko Petrić

Fotografije

Ludi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za MakedonijomLudi za Makedonijom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.