SADRžAJ

Veliki glazbenik David Byrne, nekadašnji lider Talking Headsa, jednog od najinovativnijih i najvažnijih svjetskih bendova na prijelazu sedamdesetih u osamdesete, svojim se redateljskim debijem "Istinite priče" predstavio kao svestran umjetnik, jednako vješt i iza filmske kamere.

Narator ovog filma koji u sebi ima izražene elemente dokumentarnog žanra, iako je riječ o čistoj fikciji, David Byrne posjećuje mitski, zabačeni gradić Virgil u Teksasu, gdje mjesno stanovništvo priprema godišnju predstavu. Virgil nastanjuju obični, iskreni, pomalo nekonvencionalni ljudi koji žive svoje živote i sanjaju svoje snove na priprost način. Najupečatljiviji je Louis Fyne (John Goodman), usamljeni neženja velikog srca i jedinstvenog stila u odijevanju, koji vjeruje da će mu pjevačka slava, koju planira ostvariti nastupom u predstavi, pomoći u rješavanju vlastite seksualne frustracije. I dok se datum održavanja veličanstvenog mjesnog događaja bliži, upoznajemo i ostale stanovnike, njihove probleme i međusobne odnose.Osim za režiju, David Byrne se zajedno sa svojim bendom pobrinuo i za glazbenu podlogu filma u kojem je na lepršav, neobavezan način ispričao priču o posebnom, izmišljenom gradiću u kojem se, međutim, mogu prepoznati brojni gledatelji.

Fotografije

Istinite priče

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.