SADRžAJ

Brojni znanstveno-fantastični filmovi su temu postapokaliptičnog ništavila koristili kao podlogu temi o propasti civilizacije. "Poštar", snimljen po istoimenoj knjizi popularnog pisca Davida Brina, prilično je različita priča koja nam govori kako mnogih stvari u životu nismo svjesni i kako im, zapravo, ne pridajemo važnost i značenje koje imaju. Ovo je priča o sitnim dragocjenostima koje povezuju ljude.
2013. godine Amerika je poharana stravičnim ratom. Zavladao je kaos bez mira i reda, bez cesta i telefona - uništena je cijela zemlja. Malobrojni preživjeli u svojim izoliranim gradovima imaju dodatnih teškoća. Holnisti, paravojna formacija pod vodstvom generala Bethlehema (Will Patton), terorizira stanovništvo uporno držeći ljude razdvojenima, bez ikakvih informacija, naplaćujući im svoju "zaštitu". No, jedan će čovjek probuditi prkos pokorenog puka i podsjetiti ih da su želja za slobodom i vjera u bolje sutra ono što ih čini ljudima. Usamljeni jahač (Kevin Costner) lutajući divljinom slučajno otkrije zapušteni poštanski džip. Osim nešto konzervirane hrane i toplog prenoćišta, u njemu pronađe i uniformu te torbu punu neisporučenih pisama. Nadajući se da će tako lakše doći do hrane u obližnjem gradu, on se preruši u Poštara, predstavnika obnovljene Vlade Sjedinjenih Država. Pisma koja nosi, međutim, podsjete ponižene ljude na sretnija vremena - njihov se duh ponovno diže, a pošta postaje simbol nade i mira, kao i snage potrebne za obračun s Holnistima.

Fotografije

PoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštarPoštar

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.