SADRžAJ

Romantična drama. Rockaway Beach, država New York. Claudia (L. Holly) radi kao konobarica u mjesnom restoranu sve više sumnjajući da je život koji vodi ono što je priželjkivala. Mlada žena živi s majkom (B. Danner) koja se još nije oporavila od iznenadnog suprugovog odlaska, dok je Claudijina sestra Kelly (C. Britton) samohrana majka, također bez perspektivnije budućnosti. Iako je zaručena za vjernog i dobrodušnog automehaničara Michaela (J. Bon Jovi), Claudia i dalje pati za bivšim mladićem Charliejem (E. Burns) koji ju je napustio prije tri godine odselivši se iz grada. Međutim, Charlie se vraća upravo kada Claudia mora donijeti odluku o skorom vjenčanju za Michaela...
Mladi i daroviti američki redatelj i glumac Edward Burns (She's the One, Saving Private Ryan) proslavio se nezavisnim filmom "The Brothers McMullen" (1995) uspješno prikazanim na Filmskom festivalu u Sundanceu. Tri godine kasnije Burns je režirao svoj treći film u karijeri "Ne diraj prošlost" kao dio trilogije Stories from Long Island, koji ga je potvrdio kao vrlo kompetentnog autora kada su u pitanju filmski prikazi američkog predgrađa i radničke klase s istočne obale SAD-a. Rezak i prilično uvjerljiv u svojoj raščlambi američke provincije i radništva, redatelj Burns je ostvario solidnu studiju karaktera i dramu koja spretno održava ravnotežu između svoje socijalne i emotivne komponente. U glavnim su ulogama L. Holly (Glup i gluplji, serija Kućice u cvijeću) čija je interpretacija središnje junakinje Claudije jedan od najboljih glumičinih nastupa u karijeri, te sam redatelj i scenarist koji ovdje tumači vjerolomnog Charlieja. Od epizodista treba izdvojiti B. Danner (Futureworld) kao Claudijinu majku i uistinu solidnog glumca i glazbenika J. Bon Jovija (U-571), dok film obiluje izvrsnom pop i rock glazbom. Pjesme, među ostalima, izvode i Sheryl Crowe, Bruce Springsteen, Macy Gray, te Glen Campbell.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.