SADRžAJ

Kad je 1937. godine japanska carska vojska brutalno napala Kinu, dvadeset i dvoje stranaca ostalo je u Nanjingu. Ovo je priča o onima koji su, unatoč velikoj opasnosti, odlučili ostati.
Tijekom brutalne invazije Kine 1937. godine, pripadnici japanske carske vojske silovali su žene i pobili na desetke tisuća civila i ratnih zarobljenika, u gradu koji je tada bio glavni grad Kine, što će u povijesti ostati zabilježeno kao "Silovanje Nanjinga". Mnogi su pobjegli prije invazije, no dvadeset i dvoje stranaca nije napustilo Nanjing. Ovo je priča o nekima koji su odlučili ostati unatoč velikoj opasnosti: američki misionari među kojima je bilo učitelja, liječnika i svećenika, a svi su se trudili učiniti sve što su mogli kako bi zaštitili četvrt milijuna kineskih civila.

Fotografije

Jiangsu Broadcasting CorpJiangsu Broadcasting CorpJiangsu Broadcasting CorpJiangsu Broadcasting CorpJiangsu Broadcasting Corp

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.