poster

Djeca sa otoka s blagom: Bitka za otok

Treasure Island Kids: The Pirates of Treasure Island (2006)

Redatelj: Gavin Scott

Ocjena: 4.0/10
Ocjena korisnika: 6/10

SADRžAJ

Engleska, 1780. Vremešni pomorac Jim Hawkins otkriva svom malom sumještaninu da jedino on zna gdje se krije legendarni Otok s blagom... Sadašnje vrijeme. Potomak kapetana Flinta (R. Quaid) odluči pronaći Otok s blagom, a prvi mu je korak ukrasti zemljovid koji pokazuje gdje je otok smješten. Na tom se otoku nalazi ljetni kamp za djecu i mlade koji vode djevojka Ellie (B. Allen) i njezin stric Conrad (J. Callen). U kamp upravo stiže tinejdžer Charlie (N. Vella) te njegovi vršnjaci Miranda (S. Tilley), Ashoka (R. Oberoi) i Terry (F. Brown). I dok Charlie pokušava prikratiti vrijeme u ne osobito atraktivnom kampu u koji je stigao jer su ga na to natjerali roditelji, kapetan Flint je na korak do ostvarenja svog dugogodišnjeg sna. Ali na putu do blaga naići će upravo na Charlieja i prijatelje...

Roman Otok s blagom škotskog književnika Roberta Louisa Stevensona, prvi put objavljen 1883., nije postao samo klasik pustolovnog žanra nego i trajno nadahnuće ostalim umjetnicima. Priča je doživjela mnoštvo kazališnih i filmskih adaptacija, baš kao i niz slobodnih interpretacija. Među njima je i ovaj novozelandski film za djecu i mlade. Autor je filma Gavin Scott kojemu je to redateljski prvijenac. Scott je prije toga postao poznat zahvaljujući suradnji s Georgeom Lucasom i Stevenom Spielbergom, odnosno scenarijima za raskošno produciranu seriju "Pustolovine mladog Indiane Jonesa" i film "Mali vojnici", dok je ovdje pošao od premise klasičnog romana premjestivši zaplet u suvremeno doba. Dopadljivo kombiniranje dobro poznatih motiva i likova s kojima se mogu poistovijetiti suvremeni tinejdžeri i djeca urodilo je vrlo zabavnim filmom koji zadivljuje razinom produkcije i nastupima mlade glumačke ekipe. Nju predvodi N. Vella (serije Hercules i Xena - princeza ratnica), a u filmu glumi i B. Allen koju domaći TV gledatelji pamte po nastupu u seriji Pleme. Ipak, najpoznatije je ime ispred kamera Amerikanac R. Quaid (Posljednji zadatak), osvajač Zlatnog globusa za film "LBJ: The Early Years".

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.