Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 6/10

SADRžAJ

Majka priopćava svojoj pretpubetretskoj kćeri Madelief da joj je umrla baka, majčina majka. Majka i kći odlaze na njezin sprovod u majčino rodno selo, gdje djevojčica ostaje preko ljetnih praznika. Upoznaje život u prirodi i zbližava se sa strogim djedom. Također, saznaje mnoge stvari o svojoj baki koju je slabo poznavala, a koja je u mladosti bila vrlo liberalna te je emancipirala i djeda. Djevojčica upozna i dječaka Mischu...
Riječ je o debitantskom redateljskom filmu bivše snimateljice Ineke Houtman, pa nije ni čudno da je vizualnom aspektu posvećena tolika pozornost. Film je bio vrlo zapažen u zemlji i inozemstvu, osvojio je mnogobrojne nagrade i priznanja, među kojima je najprestižnije Specijalno priznanje na glasovitom Berlinskom festivalu. Ineke Houtman je pet godina kasnije s istom scenarističkom ekipom, ponovno adaptirajući roman Guusa Kuijera, snimila film "Polleke", također dječje-obiteljskog žanra, te ponovno požnjela velik uspjeh.

Fotografije

Ogrebotine na stoluOgrebotine na stoluOgrebotine na stolu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.