poster

Ljeto na Mont Blancu

Un été au Mont Blanc: des vacances au sommet (2015)

dokumentarni | Francuska

Ocjena korisnika: 8/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Svakog ljeta više od 20.000 planinara pokušava osvojiti Mont Blanc. Bilo da su iz Francuske ili odnekud drugdje, ti izletnički ili penjački entuzijasti katkad nepromišljeno riskiraju kako bi svladali najviši vrh Alpa. Unatoč dobro poznatoj pristupačnoj stazi i nazočnosti planinskih vodiča koji neprestano paze na turiste, opasnost vreba posvuda. Padovi, nesreće, hladnoća, oluja... Roch Malnuit, base skakač naviknut na vrlo ambiciozne skokove, odabire najviše litice s kojih u odijelu s krilima leti u ponor. Najnoviji izazov mu je skok iz helikoptera nad Mont Blancom.
Emisija naposljetku otkriva tajne Chamonixa, odmarališta koje nikad ne spava.
Dolina Chamonix ne privlači samo francuske nego i inozemne posjetitelje poput Amerikanaca koji u Francusku dolaze kako bi se vjenčali na Mont Blancu, ili skupine Kineza u potrazi za savršenom fotografijom. Od ledenjaka Mer de Glace do planinskog vrha Aiguille du Midi odmaralište će posjetiti u rekordnom vremenu.

Fotografije

Ljeto na Mont BlancuLjeto na Mont BlancuLjeto na Mont BlancuLjeto na Mont Blancu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.