Ostanak u odlasku

Leave to Remain (1988)

drama | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Les Blair

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi
Ocjena: 5.7/10

SADRžAJ

Pregledati recenziju na hrvatskom!!!

Drama o mladoj Iranki koja se udaje za Britanca ne bi li preduhitrila zahtjev imigracijske službe o povratku u domovinu

I dok se njen zaručnik Javad (Nasser Memarzia) vraća u rodni Iran ne bi li sudjelovao u Islamskoj revoluciji kojoj je cilj svrgavanje šaha Reze Pahlavija, studentica Shahin (Meda Kidem) želi nastaviti svoje školovanje u Velikoj Britaniji u kojoj boravi već šest godina. Shahin je kći imućnog Iranca, pa se pribojava da je korjenita promjena političkih prilika u zemlji ne bi svrstala među obespravljeni dio stanovništva. Osim toga, imigracijske je vlasti obavještavaju da joj je boravišna viza pri isteku, pa mlada žena grozničavo počne smišljati načine kako ipak ostati u svom britanskom domu. Stoga se odluči udati za prostodušnog Britanca Jamesa Johnstonea (Jonathan Phillips) i na taj način izbjeći deportaciju. Istodobno, aktivira se i u lokalnoj iranskoj zajednici, ali je rascjep između privatnog i društvenog života sve više udaljava od njenih pravih želja i ambicija"
Set during the political upheaval following Ayatollah Khomeinis rise to power in Iran, Les Blairs gripping work tells the story of Shahin Mohamedi, a young Iranian woman studying in London. When the cheques her father sends from home are intercepted by the Khomeini government, she is threatened with repatriation by vicious British immigration officers. To remain in England she must be granted Leave To Remain.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.