Ocjena: 6.4/10
Ocjena korisnika: 6.6/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Priča o sasvim drugačijem odrastanju na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta, gdje se za dopisivanje još uvijek koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svaki dan deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuti Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi. Uz to, ova djeca suvereno upravljaju poljoprivrednim strojevima, pomažu na farmama svojih roditelja i žive život koji je gradskoj djeci potpuno nezamisliv. Kroz iskustva djece doživljavamo što znači kad se odjednom pojavi vuk ili jastreb i zgrabi kokoš ili kako se djeca suočavaju s hirovima vremena.
Redateljica Alice Schmid godinu dana živjela je u nestvarnom pejzažu oko sela Romoos, fokusirajući se na detalje koje tamošnji život čine tako posebnim. Mističnost planini Napf daju i sveprisutne legende koje kažu da se grmljavina zapravo stvara u obližnjem ponoru Aenziloch, a svemu tome kumuju i drevni demoni.
ALICE SCHMID rođena je 1951. u Luzernu. Studirala je španjolski i talijanski. 1996. osniva Cine A.S.Ltd. u Zürichu. Pripovijeda priče iz cijelog svijeta, uvijek iz perspektive djece. Njezini filmovi su osvojili brojne međunarodne nagrade (zlato u Biarritzu, Erich Kästner nagradu u Berlinu, srebro u New Yorku). Sa svojim prvim romanom "Trinaest je moj broj" osvojila je Književnu nagradu Središnje Švicarske.

Fotografije

Djeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine NapfDjeca s planine Napf

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.