SADRžAJ

Od slavnoga detektiva Sherlocka Holmesa (M. Frewer) zatraži se pomoć u osiguravanju Sir Henryja Baskervillea (J. London), sina nedavno i pod mutnim okolnostima preminula baruna od Baskervillea. Dr. Mortimer (G. Masten), financijski povjerenik nasljednika, objasni Holmesu da u slučaju ove velikaške obitelji postoji stanovito prokletstvo zbog kojeg svi u njihovoj okolini strepe - ono seže do u daleku prošlost obitelji i povezano je sa slučajem otmice seoske djevojke. Djevojku je oteo stari barun Baskerville, kojega je ubio divovski, krvoločni pas u obližnjoj močvari. Dr. Mortimer čak vjeruje da je smrt Sir Henryjeva oca povezana s tim prokletstvom. Želeći istražiti slučaj, Holmes angažira svojega prijatelja i vjernog suradnika Watsona (K. Welsh) da pođe s Mortimerom, te upozna i pripazi na Sir Henryja. Došavši u dvorac Baskerville, Watson počne istraživati slučaj i uskoro se sam uvjeri da priče o psu iz močvare nisu puka izmišljotina...
The Hound of the Baskervilles kanadski je TV film utemeljen na istoimenom romanu - jednom od najboljih i najpoznatijih romana Arthura Conana Doylea - o bizarnom, no nepogrešivom londonskom detektivu Sherlocku Holmesu. Priča romana dijelom je utemeljena na istinitim događajima, pisac je poznavao velikašku obitelj Baskerville iz pokrajine Devon za koje se zaista vezala legenda o paklenim psima. Roman je imao velik uspjeh među čitateljima, a zahvaljujući svojoj napetoj i intrigantnoj priči doživio je više od dvadeset filmskih ekranizacija, od kojih je najpoznatija ona Paula Morrisseyja iz 1978., te Douglasa Hickoxa iz 1983. godine. Kanadsku verziju ovoga filma potpisuje redatelj Rodney Gibbons, a u njemu glavnu ulogu tumači kanadski glumac M. Frewer, poznat iz filma strave Dawn of the Dead. Odlično pogođene atmosfere, sjajnih kostima i scenografije, film je izvrsna ilustracija slavnog engleskog romana. The Hound of the Baskervilles osvojio je nagradu Gemini za kostimografiju.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.