poster

Posljednji portret

Final Portrait (2017)

povijesni, drama, triler, komedija, biografski, misterija | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Stanley Tucci

Ocjena: 6.2/10
Ocjena korisnika: 7/10

SADRžAJ

Priča o nekonvencionalnom prijateljstvu između američkog pisca Jamesa Lorda i švicarskog umjetnika Alberta Giacomettija viđena kroz Lordove oči dajući jedinstven uvid u ljepotu, frustraciju i povremeni kaos umjetničkog procesa.
1964., na kratkom putovanju u Pariz, američkog pisca i ljubitelja umjetnosti Jamesa Lorda njegov prijatelj, svjetski poznati umjetnik Alberto Giacometti, zamoli da mu pozira za portret. Proces će, Giacometti uvjerava Lorda, trajati samo nekoliko dana. Polaskan i zaintrigiran, Lord pristane. Tako počinje ne samo priča o nekonvencionalnom prijateljstvu nego i uvid kroz Lordove oči u ljepotu, frustraciju, dubinu i povremeni potpuni kaos umjetničkog procesa. POSLJEDNJI PORTRET portret je genija i prijateljstva između dvojice muškaraca koji su u potpunosti različiti, ali ih sve više povezuje jedinstven i vječno evoluirajući čin kreativnosti. Riječ je o filmu koji osvjetljava sam umjetnički proces, naizmjence uzbuđujući, razdražujući i zbunjujući, postavljajući pitanje je li dar velikog umjetnika blagoslov ili prokletstvo.

Fotografije

Posljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portretPosljednji portret

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.