Ocjena: 6.6/10
Ocjena korisnika: 10/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Karijera Franka Sinatre trajala je dulje od pet desetljeća, no 50-e i 60-e bile su njegovo zlatno doba. Dosegnuo je vrhunac u glazbi, filmskom svijetu i televiziji te tako postao najpopularniji zabavljač na planetu. To je bilo i bezbrižno doba najveće moći Amerike: cvjetala je industrija razonode, razvijala se elegantna i glamurozna estetika, automobili su bili luksuzni, a kasina blještava - ostatak svijeta mogao je samo gledati s divljenjem.
Ovaj dokumentarni film donosi priču o poklapanju zlatnog doba slavnog pjevača i zabavljača s najuspješnijom erom u povijesti zemlje koju je na neki način utjelovio. No istodobno upoznajemo i mračnu stranu tog čovjeka i njegove zemlje. Ovo je svojevrsni dokumentarac ceste jer nas put vodi od New Yorka do Los Angelesa, preko Las Vegasa i Palm Springsa do jezera Tahoe, pri čemu pratimo još vidljive tragove što ih je ostavio taj iznimni umjetnik, kao i tragove privlačnog američkog sna, kojemu je on postao neizostavni simbol.

TRAJANJE: 52 min

Fotografije

Frank Sinatra ili Zlatno doba AmerikeFrank Sinatra ili Zlatno doba Amerike

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Justin Bieber: Believe (2013)

    image
    Justin Bieber Vam priča svoju priću, biografski film o životu pop zvijezde.
  • Laurent Garnier neslužbeno (2021)

    image
    Uvid u život Laurenta Garniera, jednoga od začetnika house glazbe, od njegova pojavljivanja na glazbenoj sceni 80-ih do danas. Film je sniman tri godine i prati...
  • Predivna milost (2018)

    image
    Dokumentarac prikazuje Arethu Franklin sa zborom u Baptističkoj crkvi New Bethel u Wattsu, u Los Angelesu, u siječnju 1972.
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.