Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 5/10
(3 glasa)

SADRžAJ

Životna priča jednog od najslavnijih finskih pop-art umjetnika, Touka Laaksonena, koji se specijalizirao za homoerotske crteže mišićavih muškaraca. Njegov rad postao je simbol generacije muškaraca i rasplamsao vatru gay revolucije.
Erotske slike umjetnika Touka Laaksonena, u svijetu poznatog pod imenom Tom of Finland, oblikovale su maštu generacije homoseksualaca utječući na umjetnost i modu prije negoli su prešle u širu kulturnu svijest. Ali tko je bio čovjek iza umjetne kože? Uzbudljivi biografski film Domea Karukoskog prati njegov život od rovova Drugog svjetskog rata i represivnog finskog društva 1950-ih do njegove borbe kako bi uspio objaviti svoje radove u Kaliforniji, gdje su on i njegova umjetnost napokon prihvaćeni usred seksualne revolucije 1970-ih. Tomova priča jest priča o ljubavi, hrabrosti i ustrajnosti koja odražava pokret za prava homoseksualaca za koji su njegovi u kožu odjeveni pastusi predstavljali prkosni simbol.

Fotografije

Tom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of FinlandTom of Finland

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.