SADRžAJ

Jesen je 2015. godine. Ravnatelj Stéphane Lissner dovršava svoju prvu konferenciju za tisak. Iza pozornice umjetnici i osoblje pripremaju se za podizanje zavjese i otvorenje nove sezone izvedbom Schönbergova Mojsija i Arona. Ali vijest o izbijanju štrajka i dovođenje živog bika na pozornicu kompliciraju situaciju. Istodobno, nadareni mladi ruski operni pjevač upisuje se na Akademiju. U hodnicima Opére Bastille njegova će se sudbina ispreplesti sa sudbinom Bryna Terfela, jednog od najvećih opernih pjevača svog vremena. Kako sezona napreduje, pojavljuje se sve više likova te se u sklopu dokumentarca o Operi počinje odvijati prava ljudska komedija. Ali iza te se komedije krije tragična pozadina terorističkog napada koji je zavio Pariz u crno. Iako se predstava pod svaku cijenu mora nastaviti, nedaćama mladog ravnatelja nema kraja. Istaknuti koreograf Benjamin Millepied napušta projekt nakon što je primljen na mjesto ravnatelja baleta u Palači Garnier. Pripreme za Wagnerovu šestosatnu operu Majstori pjevači ponovno će ujediniti umjetničku skupinu.
Pun ironije, vedrine, ali i okrutnosti, objedinjujući glazbu i balet, film rasvjetljava umjetničke strasti i donosi priču o stvarnom životu iza kulisa jedne od najprestižnijih glazbenih institucija na svijetu.

Fotografije

Pariška operaPariška operaPariška operaPariška operaPariška operaPariška opera

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.