SADRžAJ

Eddie Franklin (Whoopi Goldberg) njujorška je vozačica limuzine i fanatična navijačica košarkaške ekipe New York Knicksa, jedne od najslavnijih franšiza američke NBA lige. Tijekom sezone, Knicksi se prilično muče i gube naklonost mnogih navijača pa novi vlasnik tima, Wild Bill Burgess (Frank Langella) osmisli atraktivan PR potez: organiziranje izbora počasnog trenera, u kojem pobijedi upravo Eddie. Nakon nekoliko prvih utakmica, Eddie postaje idol navijača pa Burgess otpušta glavnog trenera i nju zapošljava kao prvu trenericu. Eddie se pokaže sjajnom voditeljicom i trenericom, koja ne dozvoljava preplaćenim igračima da se ponašaju kao umišljene zvijezde, a i rezultati postaju sve bolji. Novonastalu idilu narušit će glasine kako Burgess Knickse želi preseliti u St. Louis, ali Eddie i vjerni navijači mu to neće dozvoliti.
Nazvana po imenu glavne junakinje, sportska komedija „Eddie" iznimno je uspio, zabavan i poučan film jer na najbolji način spaja urnebesne komičarske scene, u kojima briljira Whoopi Goldberg, s dobrim poznavanjem tematike koja je i temelj filma. Navijači New York Knicksa, jedne je od najvažnijih ekipa u povijesti američke profesionalne košarke, svojim ljubimcima jednostavno ne mogu tolerirati prosječnost, što ovaj film redatelja Stevea Rasha čini ukotvljenim u realnost, koju nadograđuje originalnom premisom o slučajnoj ženskoj trenerici. Uzevši u obzir i to da Knicksi nekoliko zadnjih sezona tavore pri dnu lige, jasno je kako je „Eddie" danas još i aktualniji negoli u vrijeme kada je snimljen. Uz sjajnu Goldberg, u glumačkoj se podjeli ističe Frank Langella kao beskrupulozni biznismen, a zanimljivo je primijetiti i stvarne košarkaše kao što su Rick Fox ili Mark Jackson u ulogama Eddienih igrača.

Fotografije

Eddie

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.